Het beste van twee werelden

Capelle aan den IJssel - Capelle aan den IJssel
Actueel aanbod

€ 1.345.000,- tot € 1.499.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
191 - 208m2
Kaveloppervlak
739 - 1406m2
Aantal slaapkamer(s)
4 - 6

Over dit project

Uniek project op een zeer unieke plek!

Stelt u zich eens voor....wonen op een toplocatie aan de fameuze 's-Gravenweg in een vrijstaande villa op eigen grond. Het betreft de locatie waar de voormalige Johannahoeve gevestigd was. Hier worden zes vrijstaande woningen gebouwd. 
De vorm en de sfeer van een statig boerenerf wordt benadrukt door de ruime opzet en de architectuur die de oorspronkelijke opzet van een boerderij met koetshuizen en bijgebouwen gebruikt als referentie. Er is veel ruimte tussen de naast elkaar gelegen woningen voor het parkeren van de auto’s buiten beeld. Een gezamenlijk erf ligt aan de voorzijde van de woningen, terwijl de achterzijde ruime tuinen beidt.

Elke woning heeft zijn eigen dak- en funderingsconstructie die twee aan twee naast elkaar worden geplaatst om een mooi ensemble te creëren. Gescheiden, maar in beeld gekoppeld.

Door het gemeenschappelijke erf en de beperkte bebouwing blijft er op de locatie veel ruimte over rondom de woningen. Dit levert voor zowel de uitstraling naar de omgeving als voor de woningen zelf een hoogwaardige ruimtelijke kwaliteit op. Deze sluit goed aan op de beoogde sfeer en uitstraling langs de ’s-Gravenweg. Van de bestaande bomen en beplantingen wordt zoveel mogelijk behouden. Er zal daarnaast veel nieuwe beplanting langs de oevers (knotwilgen) en voor de woningen op de erven (lei-lindes en fruitbomen) worden aangelegd.

De architectuur van de woningen is landelijk en luxe met een hoogwaardige uitstraling: het refereert aan de oorspronkelijke kapvormen, gebouwvormen, nokhoogtes, dakhellingen en bouwhoogtes. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen in de gevels en de daken. Het plan streeft naar een hoge mate van duurzaamheid, onderhoudsvrije materialen en energiezuinigheid.

Er zijn verschillende opties uitgewerkt voor de villa's. De woningen worden op dit moment als maximale variant van circa 191m2 tot en met 208m2 aangeboden en kunnen intern verder naar wens worden uitgevoerd en afgewerkt. Het verkleinen van de villa's is tevens één van de mogelijkheden alsmede het realiseren van een kantoor aan huis (met eigen entree), kangoeroewoning, levensloopbestendige woning, etc. Het behoort allen tot de mogelijkheden.

Met deze nieuwe ontwikkeling en woningen wordt het beeld van de oude hoeve en de terreinen eromheen min of meer in ere hersteld. Vanaf de ‘s-Gravenweg is het beeld vertrouwd. Het refereert aan herinneringen en de historie van de oude Johannahoeve, terwijl de woonbeleving voor toekomstige bewoners eigentijds is en specifiek gericht op de persoonlijke wensen, prachtige omgeving en de kwaliteiten van de plek.

De teksten en impressies zijn bedoeld om een goede indruk te geven van het project en de verschillende woningtypen. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Het beste van twee werelden
Start verkoop
Verkoop gestart
Woningen
1 van 6 beschikbaar
Prijs
€ 1.345.000,- tot € 1.499.000,-
Type woningen
Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Garage, Parkeerplaats
Tuin
Tuin Rondom
Bijgebouwen
Bijkeuken
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
Lucht-Water Warmtepomp
Voorz. binnen 1 Km.
Bioscoop/theater, Golfbaan, Restaurant/cafetaria, Supermarkt, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Capelle aan den IJssel.

Aanmelden